Fahami Apa itu Cukai dan Kaitan Sistem Riba dan Dajjal

Fahami Apa itu Cukai dan Kaitan Sistem Riba dan Dajjal

3 views

Fahami Apa itu Cukai dan Kaitan Sistem Riba dan DajjalSISTEM CUKAI YANG SEMUA PATUT TAHU

“Sesungguhnya pengambil cukai berada dalam neraka” -Musnad Ahmad : 16387

Untuk memulakan sistem cukai, mestilah ada 3 penggerak :

  1. Rakyat
  2. Bank Negara ( Bank Franchise Rothschild)
  3. Kerajaan

Bank Negara tawarkan hutang kredit kepada kerajaan, lalu kerajaan akan bentangkan BUDGET tahunan yang akan diluluskan di Parlimen. Kemudian, Kerajaan mengambil hutang tersebut dari pihak bank.

Bank takkan bodoh-bodoh memberi hutang tersebut tanpa mendapat keuntungan apa-apa. Maka Hutang credit tersebut dikenakan BUNGA yang cukup tinggi pada kerajaan.

Kenapa BANK bagi hutang yang cukup besar pada Negara? Kerana keuntungan mengambil interest dengan Negara sangat menguntungkan, bagi pinjam RM1Billion akhir tahun dapat RM4Billion.

Kerajaan berfungsi sebagai sebuah syarikat yang berniaga pada zaman moden dan penuh dengan penipuan dan korup kerana dirosakkan oleh SISTEM BANK.

Cuba teka siapa yg perlu bayar hutang tersebut?
BENAR. Jawapannya ialah RAKYAT yang tidak lain dan tidak bukan, kita semua.

Mengambil cukai dari rakyat sedangkan rakyat tidak rela hati menampung pembelanjaan dan pendapatan kerajaan dan menteri-menteri yang mewah, adalah tiada halal. Rasulullah dah banyak pesan dalam hadis-hadis.

Okay berbalik pada Kerajaan dan Bank Negara.
Contohnya Kerajaan membentangkan Budget Tahunan sebanyak RM100Billion, Perbelanjaan ini akan diberi kepada (Rujuk pada laman web tersebut)

Itu ialah tender untuk mencetak duit. Dia ada menulis tarikh 14/03/16 ialah tarikh upcoming cetakan duit yang baru sebanyak 200million kepada syarikat Sabah Dev dan juga Sunway treasury.

Kerajaan Malaysia & Cukai

Budget Tahunan Negara juga termasuk duit pencen penjawat awam yang TIDAK LOGIK. Ini ialah gula-gula untuk menambah beban dan mengenakan cukai kpd rakyat yang tidak tahu menahu tentang HUTANG NEGARA.

Malaysia dan semua negara menggunakan sistem HUTANG CREDIT dan Budget Tahunan dengan tidak berfikir panjang akan akibat jangka masa panjang.

Penjawat awam ingat, duit gaji itu duit gaji betul-betul milik andakah?

Gaji dikenakan cukai dalam bentuk perbelanjaan harian dan lain-lain. Gaji anda sebenarnya ialah hutang dari bank yang dipinjam. Kerajaan Bodoh dan kita perlu membayar hutang tersebut tanpa boleh melawan. Kalau lawan SISTEM ROTH, mati, paling ringan harta kena rampas dan masuk penjara.

Malaysia ialah negara yang kaya hasil bumi dan tak layak mengutip cukai dari rakyat.. Menteri-menteri pun bermewahan macam firaun!

Beberapa negara besar pada zaman dahulu pernah tumbang kerana CUKAI yang membebankan rakyat. Pemerintah dibunuh dan digantung dikhalayak ramai. Kita boleh melihat Pahlawan-Pahlawan Negara kita dibunuh pihak British kerana melawan cukai tanah dan pengambilan cukai. Fisabilillah, Tok Janggut diterbalikkan mayatnya KERANA melawan cukai British.

Dahulu alim ulama menegaskan hukum haramnya CUKAI yang keji disisi Allah SWT ini tetapi pada akhir2 ini, cukai menjadi HARUS DAN WAJIB kata ulama ajaran Yahudi (ularmak2 boneka Roth).

Setelah melihat pelawan cukai dibunuh, rakyat lain menjadi takut dan tidak lagi berani melawan sistem cukai yang bodoh lagi kejam ini.

Anda ingat 6% GST ni sengsara? Nantikanlah tak lama lagi, rakyat akan menyaksikan Cukai yg lebih tinggi daripada 20% dek kerana hutang dan bunga kita terhadap Bank Negara ( Franchise Rothschild ) kian meningkat.

Sistem hutang pernah gagal, dan akan selalu ditukar-tukar oleh Bank Pusat. Tetapi tetap sama pada akhirnya, hancur dan mengakibatkan inflasi dan deflasi. Ini kerana telah melanggar HUKUM Allah didalam RIBA, dan MENZALIMI RAKYAT.

CUKAI BOLEH DIKENAKAN PADA RAKYAT HANYA PADA KETIKA DARURAT SAHAJA. Iaitu apabila negara tidak mempunyai harta untuk diberi pada fakir-fakir miskin, bukannya CUKAI dikenakan pada rakyat untuk membayar hutang dan bunga BANK.

LOGIK KAH saya berhutang dengan bank, tapi anda membayar bunga BANK saya? ZALIM TAK?? LOGIK KE??

Kalau nak cakap pasal pembangunan takkan berlaku jika tidak menggenakan cukai, KENAPA PADA ZAMAN KHALIFAH, tak ada sistem cukai, cuma zakat, semua orang kaya dan tak layak menerima ZAKAT? Fakir miskin tak perlu bayar zakat, hanya yang berkemampuan sahaja perlu bayar zakat.

Kemana Pergi Hasil Kekayaan Bumi Malaysia?

Zaman Kegemilangan EMAS Islam telah membuktikan, bahawa zakat harta dan zakat perniagaan sudah mencukupi untuk memajukan dan mengkayakan rakyat tanpa mengenakan cukai.

Sehingga pada zaman itu, ramai orang fakir dari golongan kafir mendapat zakat dan akhirnya memeluk Islam. Perlu berhutang untuk maju didalam hidup?? Kerja untuk membayar hutang? Beli rumah hutang? Masuk ASB buat loan? Akhir tahun dapat bunga?

Jika anda katakan perlu mengambil RIBA dari Bank Konvensional dan Bank Islam, MAKA SEDIAKAN PEDANG DI PADANG MASYAR UNTUK BERPERANG DENGAN ALLAH DAN RASUL NYA!

Tahukah anda, sekarang GDP Malaysia berada ditahap yang tinggi, bukan kerana keuntungan minyak tetapi keuntungan Bank yang mendapat keuntungan daripada interest yang dikenakan pada kerajaan dan anda. Kita hanya untung pada minyak yang dieksport. PROTON di oversea mana untung, orang pakai minicooper kat sana, Fiat PUNTO.

Sistem ini akan collapse sedikit masa lagi kerana sudah tak dapat rolling dengan jayanya. Dunia angan-angan akan tiada lagi dan yang tinggal hanya mimpi ngeri pada pengambil riba dan pengutip cukai.

Duit PENCEN? DUIT EPF? Semua akan hilang, kerana tak pernah wujud, cuma diada-adakan diatas buku dan didalam digital.

Cukuplah hanya zakat. Riba dan pengutip cukai akan meringkup selama-lamanya dalam neraka.

Ramai orang fakir dan homeless yang dikena cukai GST walau tiada duit berbanding golongan elit. DUA Golongan ini terpaksa membayar cukai yang sama untuk sekampit beras, maka SIAPAKAH yang MENJADI MANGSA CUKAI? Yang MISKIN atau yang ELIT?

Kategori cukai popular : Cukai pintu, cukai jalan, cukai bancian keluarga, cukai import, cukai eksport, cukai tol dan lagi banyak cukai yang kita bayar tanpa rela hati. TIAP TIAP TAHUN DAN TIAP TIAP HARI KENA MENGHADAP CUKAI. SEN MENJADI PULUH, PULUH MENJADI RATUS, RATUS MENJADI RIBU, RIBU MENJADI JUTAAN RINGGIT.

Lihat pada zaman sekarang, Islam nampak kecil dan lemah berbanding agama lain, kerana Islam telah tercemar dengan ideologi Freemason mengenai ekonomi, sosiologi dan juga undang-undang.

Jika Islam ingin kembali pada Zaman Kegemilangan Keemasan haruslah Islam balik pada al-Quran dan sistem Pemerintahan dan Ekonomi Sahabat dan Khalifah yang adil dan gagah perkasa.

Sistem Khalifah akan hancur kerana datangnya Kerajaan Yang Mengigit, iaitu Kerajaan yang diberi pada anak dan kepada anak Pemerintah.

Islam itu sesuai biarpun pada zaman moden dan pada zaman jahiliyah kerana Islam ialah agama suci Allah S.W.T

Buka mati hati anda maka anda akan dapat melihat sistem dajjal yang mengheret berjuta umat Islam ke neraka JAHANAM.